Gezondheidscontrole van uw huisdier

Elk dier dat bij ons op consult komt, wordt altijd helemaal nagekeken..

We controleren tijdens uw bezoek onder andere het gewicht, het gebit, de oren en ogen, het hart en de longen, de buik, de vacht en de nagels van ieder dier en bewaren al deze gegevens in ons systeem. Als er zich veranderingen voordoen ten opzichte van eerdere bezoeken zoals bijvoorbeeld bij het gebit of in het gewicht, kunnen wij op tijd bijsturen om ernstiger problemen te voorkomen. Want hoe eerder je problemen opspoort, hoe beter ze vaak te behandelen zijn en hoe minder ongemak het dus voor het dier geeft. Natuurlijk kijken we daarnaast ook naar de specifieke problemen waarvoor u de afspraak gemaakt heeft en bespreken we de voeding en vachtverzorging.

Omdat dieren ons helaas niet altijd kunnen vertellen dat ze zich niet lekker voelen, adviseren wij om uw dier elk jaar tenminste 1 x te laten controleren.

Wist u bijvoorbeeld dat er bij een kat die 10% of meer afvalt altijd een onderliggend probleem speelt?

Voor verschillende diergroepen hebben wij speciale controleprogramma’s opgezet omdat op elke leeftijd weer andere onderwerpen belangrijk zijn. Meer informatie over deze programma’s vindt u door te klikken op onderstaande links.

 

Lichamelijk onderzoek


Gerelateerde pagina’s en nieuwsberichten