Praktijkdieren

Update december 2016

We hebben een nieuwe kat in de praktijk! Onze directeur wilde zich graag zelf even voorstellen:

10580783_1183693251645506_6353194041020579800_o‘Hallo!

Misschien heeft u mij al even rond zien lopen bij Dierenkliniek Vondelpark, maar ik wil me graag nog even netjes voorstellen.

Ik ben Kikker, en ik ben al 1 jaar. Vorig jaar ben ik van heel hoog naar beneden gevallen, recht op mijn billen… Daardoor was ik verlamd met mijn achterpootjes, en kon ik niet plassen. Mijn bazinnetje had het daar heel moeilijk mee, maar gelukkig heeft zij mij de kans gegeven om weer helemaal beter te worden!

Een paar keer per dag masseerde zij mijn blaasje zodat ik kon plassen, maar dit werd steeds moeilijker.. Zo heb ik de lieve mensen van de praktijk leren kennen! Een flinke tijd heb ik hier in de opname gezeten. Eerst had ik een katheter zodat mijn blaas niet kapot zou gaan, en na een paar dagen kon ik het weer zelf! Ik bleef wel, zodat de Vondelparkers (ik noem ze maar even zo..) iedere dag een paar keer met mij fysiotherapie konden doen en me weer konden leren lopen. Gelukkig had ik geen pijn!

Na een tijdje ging dit zo goed, dat ik weer lekker naar huis ging!

Toch was er nog het één en ander wat thuis heel moeilijk was. Zo ben ik een beetje incontinent, maar dat vindt mijn bazinnetje niet zo erg. Het vervelendste is dat ik wel eens omval in de kattenbak (niet verder vertellen, hoor!) en dan overal vies ben.

Mijn bazinnetje heeft gewoon een drukke baan, dus soms kwam zij thuis en zag dan dat ik al helemaal vies was, en dat was al helemaal opgedroogd, jakkes! Ik ben erg schoon van mezelf, maar met mijn wiebelige achterpoten is het soms erg moeilijk mezelf schoon te houden.

Daarom woon ik nu in Dierenkliniek Vondelpark. Na even op proef hier te hebben gewoond, mag ik hier gelukkig blijven! Hier kunnen ze me altijd direct schoonmaken en hoef ik nooit meer vies rond te lopen!

Ik ben erg blij dat ik bij de Vondelparkers mag wonen. Ik kan hier zoveel bewegen als ik wil, ik heb een binnentuintje waar ik straks lekker mag struinen, er wordt soms nog steeds fysiotherapie met mij gedaan (dat is echt wel leuk!) en ik word schoongemaakt als dat nodig is. En honden? Nou, die zijn écht niet eng!

Ik hoop dat ik u ook een keer een kopje mag komen geven!

 

Wilt u iets weten over de vorige bewoners van de praktijk? Klik dan op de volgende link.


Gerelateerde pagina’s en nieuwsberichten