Gebitscontroleprogramma

Vroeger kwamen dieren pas op het spreekuur als ze  stopten met eten of als de eigenaar de stank uit de bek van hun dier niet meer kon verdragen. Eenmaal onder narcose bleek dat er een heleboel losse, rotte tanden en kiezen getrokken moesten worden. Niet leuk voor het dier, want die liep waarschijnlijk al langere tijd met pijn in zijn bek rond.

Tegenwoordig zijn veel eigenaren er al van overtuigd dat aandacht voor het gebit hoort bij de dagelijkse verzorging. Ook wij vinden het heel belangrijk om van jongs af aan het gebit van uw dier te controleren. Hoe vroeger je begint met controleren, hoe makkelijker een dier het toe laat en hoe eerder je problemen kunt aanpakken.

Om het gebit van uw dier regelmatig te laten controleren, hebben wij het Gebitscontroleprogramma opgezet. U kunt hiervoor een afspraak maken bij onze kliniek. Tijdens zo’n gebitsafspraak bekijken we samen met u, terwijl het dier op tafel staat, het gebit en leren we u hoe u het gebit van uw dier schoon en gezond kan houden.
Dit doen we over het algemeen bij honden, maar ook veel katten laten toe dat er in de bek gekeken wordt.

We kijken onder andere of een dier ontstoken tandvlees heeft. Dit begint als een klein rood randje in het tandvlees tegen de tand of kies aan. Meestal is hier ook al wat tandplak zichtbaar. Door het verwijderen van het tandplak, zal de ontsteking verdwijnen. Mensen doen hetzelfde door dagelijks onze tanden te poetsen; door het wegpoetsen van tandplak voorkomen we dat we ontstoken tandvlees krijgen.
Bij honden begint de eerste tandvleesontsteking vaak bij de bovenhoektanden en de grote kiezen in de bovenkaak. Kijk maar eens naar de onderstaande foto en vergelijk dit met uw eigen hond. Is het tandvlees boven de hoektanden al rood? Dan wordt het hoog tijd om te leren hoe u het tandplak kunt verwijderen.
Ook bij katten kan een rood randje ontstoken tandvlees zichtbaar zijn bij de boven-, of onderkiezen.

Tijdens het Gebitscontroleprogramma laten we u kennismaken met de verschillende producten die u kunt gebruiken om het gebit van uw dier te onderhouden.
Onder het kopje “gebitsverzorgingsproducten” kunt u zien welke producten u allemaal kunt gebruiken en wat de beste manier is om het gebit van uw dier gezond te houden.


Gerelateerde pagina’s en nieuwsberichten