Gebitsverzorgingsprodukten

Een gezond gebit begint bij goede verzorging thuis!

Om het gebit van uw huisdier zo goed mogelijk te verzorgen, hebben wij een breed assortiment aan gebitsverzorgingsproducten in de praktijk.

Elke dag wordt er een laagje tandplak op de tanden en kiezen gevormd. Dit zachte laagje plak ontstaat door een combinatie van bacteriën, voedselresten en speeksel in de mond. In onze eigen mond ontstaat dit ook elke dag en dit voelt als een ruw laagje over onze tanden en kiezen. Dit laagje irriteert het tandvlees en zorgt voor tandvleesontsteking als het niet verwijderd wordt.
Ontstoken tandvlees is rood, pijnlijk en het bloedt gemakkelijk bij aanraken of eten. Als de ontsteking van het tandvlees niet gestopt wordt, gaat de ontsteking steeds dieper de weefsels in en zorgt voor losse en rottende tanden en kiezen. In dit stadium wordt de ontsteking parodontitis genoemd en is zeer pijnlijk. Ook het kaakbot kan door parodontitis aangetast worden. Aan parodontitis kan niks meer gedaan worden, maar aan ontstoken tandvlees gelukkig wel!

Tandenpoetsen

Dit is de beste manier om tandplak te verwijderen. Elke dag poetsen is het meest effectief om ontstoken tandvlees te voorkomen. Zelfs sommige katten laten het poetsen van de tanden toe!
Wist u dat er ook tandpasta voor honden en katten bestaat? Deze smaakt naar kip of naar lever en bevat enzymen die de vorming van tandplak tegen gaan en mag gewoon doorgeslikt worden.
U kunt beginnen door wat tandpasta op uw vinger te doen en uw dier het eraf te laten likken. Daarna kunt u proberen om uw dier te laten wennen aan het optillen van de lippen. Daarna smeert u de tandpasta op de buitenkant van de tanden en kiezen. Vervolgens kunt u proberen om met een gaasje om uw vinger of een speciale honden- of kattentandenborstel de tanden en kiezen te poetsen. Belonen is heel belangrijk! En leer het uw dier LANGZAAM aan. Dan is de kans op succes het grootste.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze kliniek voor een poetsinstructie door een van onze paraveterinairen.

Hexarinse of Dentisept

Als poetsen niet lukt, is het dagelijks spoelen van de bek met desinfecterende middelen Hexarinse of Dentisept de beste manier om zo min mogelijk tandplak te krijgen want hoe minder tandplak, hoe minder tandvleesontsteking!

Speciale tandenbrokken, kauwstaven en mondwater

Deze brokken zijn zo gemaakt dat uw dier er wel op MOET kauwen. Zo schuren de brokken tegen de tanden en kiezen en vindt er mechanische reiniging plaats. De brokken bevatten verder alles wat uw hond of kat nodig heeft en kunnen dus als dagelijkse voeding gegeven worden, maar ook als tandenpoets-tussendoortje.
Kauwstaven reinigen de tanden mechanisch. Een kauwstaaf werkt pas goed als de hond ten minste 7 minuten bezig is met kauwen. Een goede kauwstaaf bevat weinig calorieën.
Er bestaat zelfs mondwater voor dieren. Dit kan dagelijks toegevoegd worden aan het drinkwater. Het bevat xylitol net als onze kauwgum. Onthoud dat brokken, kauwstaven en mondwater niet zo effectief zijn als poetsen maar wel kunnen bijdragen aan de reiniging van het gebit.

Dierenkliniek Vondelpark heeft een spaarsysteem voor gebitsverzorgingsprodukten!

Omdat wij het belangrijk vinden dat het gebit van uw dier zo gezond mogelijk blijft, hebben wij  ons spaarsysteem ontwikkeld. Bij elke € 10,- die u bij ons besteedt aan gebitsverzorgingsproducten, krijgt u een stempel op uw stempelkaart. Bij 12 stempels is uw stempelkaart vol en ontvangt u € 10,- korting op uw volgende aankoop. De eerste twee stempels krijgt u van ons cadeau!