In Memoriam

Max

Hij is in oktober 2013 komen logeren en heeft besloten om nooit meer weg te gaan. Zijn bazinnetje kon niet meer voor hem zorgen dus hij moest op zoek naar een ander huis, en tsja… waar wil je dan liever wonen dan bij de dierenarts?IMG_4174

Hij is al 17 jaar, een beetje doof maar nog superfit en hij rent de trappen dagelijks wel 100 keer op en neer op zoek naar aandacht. Maakt niet uit van wie… En als iedereen druk is, gaat hij rustig in zijn mandje liggen slapen achter het koffiezetapparaat omdat hij weet dat iedereen daar toch uiteindelijk wel weer naartoe komt.

En hoewel je soms hoort dat katten op oudere leeftijd moeite hebben met aanpassen, is dat bij Max totaal niet aan de orde. Wie of wat er ook in de wachtkamer zit, hij komt gewoon even kijken zelfs als het groot, zwart en hond is.

Update 4 mei 2015: Max is vandaag ingeslapen…

Hij had een tumor in zijn kaakbot, ging steeds moeilijker eten en voelde zich duidelijk steeds minder lekker. Met zijn allen hebben we hem ingeslapen op kantoor, in onze armen zoals hij dat het liefste had. Hij is prachtig gegaan, met een laatste knuffel van ons allemaal.

We zullen Max ontzettend missen en nog vaak aan hem denken! Rust zacht lieve Max!

 

Bes

We hebben onze laatste praktijkkat, Bes, op 8 september 2013 laten inslapen op 21 jarige leeftijd. Bes woonde haar hele leven al op de praktijk en had het daar prima naar haar zin. Ze liep onverstoorbaar door volle wachtkamers met grote honden en liet zich eindeloos aaien in haar mandje op de balie. Ze hield van pepernoten en van tartaar van Slagerij Van Dam en van eindeloos op haar rug liggen in onze armen en was een van de lastigste patientjes uit de praktijk als het ging om bloed prikken of bloeddruk meten. Een echte schildpadpoes dus. Het laatste jaar ging ze erg achteruit. Haar schildklier werkte te hard en haar nieren te slecht en tenslotte werd ze ook nog dement. Toen het voor haar geen dierwaardig leven meer was hebben we haar laten inslapen…

Bos

Tot 2012 had ze ook een broer, Bos, ooit de schrik van de binnnentuin. Bos was iets schuwer voor mensen en honden en zat meestal boven op het kantoor bij ons of in de tuin. Bos kon miauwen zonder geluid. Toen hij de respectabele leeftijd van 20 jaar bereikt had wilden zijn nieren niet meer verder dus hebben we hem moeten laten inslapen.

 

Broer Bos links en zus Bes rechts.

Broer Bos links en zus Bes rechts.


Gerelateerde pagina’s en nieuwsberichten