Kiezen voor een behandeling bij ons

Waarom kiezen voor een behandeling bij Gebitskliniek Vondelpark?

 Bij Gebitskliniek staat goede zorg voor onze patiënten voorop. Dat begint bij het kijken naar het gebit; wat zien we aan de tanden en tandvlees van uw dier? Geen dier is hetzelfde en wij willen voor ieder dier een passend behandelplan opstellen en met u bespreken. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt en dat u weet wat u kunt verwachten van ons. U krijgt van ons daarom een voorzorgbrief en een kostenraming.

Wij vinden het belangrijk om zo veilig mogelijk te werken. Dit betekent dat we iedere narcose aanpassen op de leeftijd, conditie en eventuele medische geschiedenis/ aandoening van uw dier. Wij bieden een pre-anesthetisch bloed onderzoek aan en kunnen onze narcose ons infuusbeleid aanpassen aan de uitslagen hiervan. Uw dier ligt tijdens de behandeling aan continue monitoring- en bewakingsapparatuur. Onze tandheelkundig paraveterinairen zijn opgeleid om uw dier en de apparatuur tijdens de behandeling nauwlettend in de gaten te houden. Zij zitten de HELE behandeling bij uw dier en dat is uniek. Uw dier ligt tijdens te behandeling op een warmtemat om de lichaamstemperatuur zo constant mogelijk te houden en afkoeling te voorkomen. Een infuus zorgt ervoor dat de bloeddruk van uw dier en de afvoer van afvalstoffen geoptimaliseerd wordt.

Dentale röntgenfoto’s vinden wij onmisbaar in het uitvoeren van goede tandheelkunde. Een groot aantal aandoeningen zijn niet zichtbaar in de bek maar wel op een röntgenfoto. Wij vinden het onaanvaardbaar als een element niet behandeld wordt terwijl het wel zichtbaar is op een röntgenfoto en een dier met pijn blijft rondlopen. Bij katten zijn zoveel verborgen laesies te zien, dat wij bij katten standaard van alle elementen dentale röntgenfoto’s maken.

Wij willen werken volgens de nieuwste inzichten en technieken. Daarom vinden wij een goede nascholing heel belangrijk en wij volgen dan ook zo veel mogelijk congressen, trainingen en cursussen op het gebied van tandheelkunde maar ook op het gebied van anaesthesie (narcose). Esther Vamos is lid van de European Veterinary Dental Society en is lid van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. Zij is niet alleen bevoegd om gebitssaneringen en chirurgische extracties uit te voeren, maar ook restauraties en wortelkanaalbehandelingen. Zij is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en wil deze dan ook graag met eigenaren en andere dierenartsen delen.

Wij werken alleen met goed onderhouden en nieuwe apparatuur en laten regelmatig controles uitvoeren om de werkzaamheid en veiligheid te waarborgen.

Ook na de gebitsbehandeling blijven wij u helpen om het gebit van uw dier gezond te houden. Onze tandheelkundig paraveterinairen kunnen u helpen met de preventieve mondzorg; zij kunnen u leren tandenpoetsen bij uw dier en regelmatig gebitscontroles uitvoeren om vroegtijdig aandoeningen in de mond te herkennen.