Poetsinstructies hond

Poetsinstructies hond

 

Wat goed dat u gaat proberen tanden te poetsen bij uw hond! Veel honden laten dit, na wat oefenen en geduld, prima toe. Oefen elke stap minstens een week voordat u verder gaat met de volgende.

Op de foto’s ziet u Vino, de hond van Cindy. Vino ziet tandenpoetsen als een spelletje en komt gelijk aanrennen als hij de tandenborstel ziet!

Op de foto’s ziet u Vino, de hond van Cindy.
Vino ziet tandenpoetsen als een spelletje en komt gelijk aanrennen als hij de tandenborstel ziet!

Stap 1 Laat uw hond de tandpasta met kipsmaak van uw vinger af likken. De meeste honden zien dit als een traktatie. Til ook af en toe de lip van uw hond op, zodat hij/zij hieraan kan wennen.

Stap 1
Laat uw hond de tandpasta met kipsmaak van uw vinger af likken. De meeste honden zien dit als een traktatie. Til ook af en toe de lip van uw hond op, zodat hij/zij hieraan kan wennen.

Stap 2 Smeer de tandpasta op de tandenborstel en laat uw hond het hiervan aflikken, zo went uw hond aan het gevoel van de tandenborstel.

Stap 2
Smeer de tandpasta op de tandenborstel en laat uw hond het hiervan aflikken, zo went uw hond aan het gevoel van de tandenborstel.

Gebitskliniek Vondelpark Tandheelkundig dierenarts Esther Vamos gebit hond en kat Amsterdam 23

Stap 3 Als uw hond gewend is aan de tandenborstel kunt u de lip optillen en de zijkant van de tanden en kiezen poetsen.

Is het gelukt? Maak een leuke foto van het poetsen en deel deze met ons via mail of Facebook.

Is het gelukt? Maak een leuke foto van het poetsen en deel deze met ons via mail of Facebook. Veel succes samen! Info@dierenkliniekvondelpark.nl www.facebook.com/gebitskliniekvondelpark