Het tandenteam van Gebitskliniek Vondelpark

 Wie zijn wij: Het tandenteam van Gebitskliniek Vondelpark

Als u met uw dier langskomt bij ons voor een gebitscontrole of een gebitsbehandeling, dan wordt uw dier geholpen door het tandenteam bestaande uit tandheelkundig dierenarts Esther Vamos en tandheelkundig paraveterinairen Nathalie Jorna en Kelly Buis.

 

Tandheelkundig dierenarts Esther Vamos

Sinds mijn afstuderen in 2006 ben ik al bezig met tandheelkunde bij dieren.

Tandheelkundig dierenarts Esther Vamos

Tandheelkundig dierenarts Esther Vamos

Omdat ik begon te werken bij één van de eerste tandheelkundige dierenartsen van Nederland, viel ik met mijn neus in de boter. Ik kreeg al meteen een kijkje in de keuken van alle tandheelkundige behandelingen en mogelijkheden en dacht: “Dit wil ik ook kunnen!”.

Toen ik begon te werken bij Dierenkliniek Vondelpark kreeg ik de mogelijkheid om de Europese opleiding tot tandheelkundig dierenarts te doen. Ik startte hiermee in 2011 en in datzelfde jaar richtten we Gebitskliniek Vondelpark op. In 2013 rondde ik het derde opleidingsjaar af en in 2016 werd ik na een streng toelatingstraject toegelaten tot de enige vereniging in Nederland: De Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde.

Klik hier voor een overzicht van de door mij gevolgde opleidingen en nascholingen.

Tandheelkunde bij dieren is een vak apart en om er goed in te worden moet je ten eerste over een flinke portie dosis geduld beschikken. Tanden en kiezen bij honden en katten hebben namelijk een andere vorm dan bij mensen. De wortels zijn heel lang en smal en zitten erg vast in de kaak. Bij een labrador is de wortel van een hoektand wel 3 centimeter lang en bij een kat slechts enkele millimeters breed! U kunt zich voorstellen dat het trekken van zulke wortels voorzichtigheid en soms veel kracht vereist. Ook het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling kan een behoorlijk precies werkje zijn. Gelukkig zijn Nathalie, Kelly en ik behoorlijk geduldig en na een krachtinspanning grappen we wel eens tegen elkaar dat het ons weer een rondje sportschool bespaart;-)

Een dier aan zijn gebit behandelen vind ik zo ongelofelijk dankbaar werk! Meteen na de gebitsbehandeling, als alle rotte tanden en kiezen getrokken zijn, is de pijn en de stank al voor een groot gedeelte verdwenen. Drie tot vier weken na de behandeling zie ik onze patiënten altijd terug. Van te voren is voor een eigenaar vaak moeilijk te zien of hun dier pijn heeft, omdat ze in de meeste gevallen gewoon blijven eten. Als eigenaren bij de controle vertellen dat hun dier veel beter eet dan voorheen, actiever is, weer met zijn bal speelt of jaren jonger lijkt, ben ik zo blij dat we ze hebben mogen helpen! En daar is het ons nu precies om te doen; zorgen dat een dier ongehinderd en zonder pijn kan genieten van zijn gebit, of hij nu eet, speelt of geaaid wordt!

 

Tandheelkundig paraveterinair Nathalie Jorna

Mijn naam is Nathalie Jorna en ik ben paraveterinair in Dierenkliniek Vondelpark.
Samen met Esther zorg ik een aantal dagen per week tijdens de tandheelkundige behandelingen voor onze patienten, uw huisdieren.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd in tandheelkunde maar sinds ik bij Dierenkliniek Vondelpark werk vind ik het nog leuker en interessanter omdat we hier gebitsbehandelingen op een hoog niveau uitvoeren.
Dieren laten pijn aan hun bek vaak niet zien maar dat wil niet zeggen dat het er ook niet is… Als we dan een behandeling hebben gedaan en het dier kan weer pijnvrij door het leven en vooral lekker smakelijk eten en kluiven dan doet mij dat erg goed.
Tegenwoordig zien gelukkig steeds meer eigenaren het belang van het poetsen van de tanden van hun huisdieren in. Natuurlijk is dat niet altijd gemakkelijk, maar in veel gevallen zeker wel aan te leren. Met veel geduld en liefde kom je een heel eind.
Ook hierbij help ik graag!