Help uw dier met het voorkomen van vuurwerkangst!

30 October 2018

Vuurwerkangst!

Een veel voorkomend probleem onder huisdieren. Daarom staan bij ons de maanden november en december dan ook in het teken van dit onderwerp.

Wilt u dat uw huisdier ook prettig het nieuwe jaar in kan? Begin dan nu al met informatie inwinnen! Hoe vroeger u begint, hoe beter het resultaat namelijk is.Therapieën om minder bang te worden, of supplementen die stress verminderen, werken pas écht goed na een aantal weken.

Om u hierbij te helpen geven wij 20% korting op de diverse producten van Feliway, Zylkene en Adaptil.

Wilt u meer weten? Begin dan nu al met vragen. Ons team helpt u en uw huisdier graag!

 

 

 


Dierenarts Nirita Brand

11 October 2018

Hoi iedereen!

Ik ben Nirita Brand en ik ben net lid geworden van het geweldige team van Dierenkliniek Vondelpark.

Ik ben in juni 2013 afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht en sindsdien werkzaam als dierenarts, met uitzondering van de afgelopen 5 maanden waarin ik de wereld rond heb gereisd!

Hoe mooi deze periode ook is geweest, ik ben meer dan klaar om weer aan het werk te gaan.

Ik kijk ernaar uit u en uw harige vriendjes te ontmoeten op de kliniek!


Lees nu de blog van onze eigen Kikker!

27 September 2018

Dag lieve lezers,

Als directeur van zo’n drukke praktijk beleef ik veel. Geen één dag is hetzelfde, je komt altijd weer voor verassingen te staan en je maakt soms de meest gekke dingen mee. Er zijn helaas veel moeilijke momenten, maar gelukkig ook heel veel leuke en mooie momenten. Deze wil ik graag met jullie delen. Na lang vergaderen en heftig discussiëren, kan ik jullie dan eindelijk het goede nieuws vertellen…

Ik krijg mijn eigen blog op de website van Dierenkliniek Vondelpark!

Houd mijn pagina in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de kliniek en lees wat ik en mijn medewerkers weer allemaal hebben meegemaakt.

Hopelijk tot snel!

Hoogachtend,

 

 

 

 

Kikker
Trotse Directeur van Dierenkliniek Vondelpark


Het is weer Gebitsmaand!

27 August 2018

Wist u dat wel 4 van de 5 honden die ouder dan drie jaar zijn in meer of mindere mate last hebben van gebitsproblemen? Bij katten zijn dat er gemiddeld 2 van de 3. Gebitsproblemen zijn pijnlijk en kunnen ook tot problemen aan andere orgaansystemen leiden. Reden genoeg dus om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren!

In de hele maand september bieden wij daarom gratis gebitscontroles aan. Maak nu telefonisch een afspraak met één van onze assistentes!

Meer weten over hoe een gebitsbehandeling bij Dierenkliniek Vondelpark in zijn werk gaat?


Voorkom oververhitting bij uw hond!

5 July 2018

De zomer is aangebroken en we krijgen de komende tijd een heerlijk warme periode. Let er wel op dat uw hond het niet te warm krijgt!

Honden hebben niet zoals mensen de mogelijkheid om hun warmte via zweten kwijt te raken. Zij kunnen dit alleen via hijgen en via de voetzolen. Hun vermogen om overtollige warmte af te voeren is dus beperkt. Als de temperatuur te hoog wordt (> 41 °C) raakt uw hond oververhit en kunnen organen als het hart, de lever, hersenen en de nieren beschadigd raken.

Symptomen van oververhitting
 • Veel hijgen
 • Onrustig gedrag
 • Overmatig kwijlen
 • Sloomheid / niet verder willen lopen
 • Verminderd bewustzijn
 • Warm aanvoelen
 • Rode slijmvliezen
 • In ernstige gevallen kan oververhitting lijden tot shock en zelf tot het overlijden van uw hond
Hoe voorkom je oververhitting?
 • Laat uw hond zoveel mogelijk in de ochtend of de avond uit. Zorg voor zo min mogelijk activiteit tijdens de rest van de dag, ook al speelt uw hond graag. Door beweging maakt uw hond meer warmte aan, wat het risico op oververhitting vergroot.
 • Ligt uw hond graag in de zon? Zorg ervoor dat hij of zij elk half uur in de schaduw komt. Zorg dat er altijd een plek is waar uw hond verkoeling kan zoeken en zorg dat er vers koel water is.
 • Het asfalt is warm en kan er zelfs voor zorgen dat de voetzolen van uw hond verbranden. Als u uw hand niet langer dan 5 seconde op het asfalt kan houden is het asfalt ook te warm voor de voeten van uw hond.
 • U kunt uw hond laten afkoelen door hem of haar te laten pootjepaden. Ook zijn er speciale koelmatjes verkrijgbaar.
 • Laat uw hond niet achter in de auto of caravan! Binnen enkele minuten kan de temperatuur al zo stijgen dat u hond in een shock kan raken.
Is uw hond oververhit, dan kunt u uw hond op de volgende manier helpen afkoelen:
 • Verplaatst de hond naar een koele plaats.
 • Maak de hond nat, met name de dunbehaarde huid op de buik, liezen en de voetzooltjes. U kunt ook een nat laken of handdoek over hem of haar leggen.
 • Laat de hond water drinken. Gewoon water uit de kraan, geen ijswater. Het verschil in temperatuur is dan te groot.
 • Wij adviseren om contact op te nemen voor verder advies.

Huisdier mee op vakantie: Checklist!

5 July 2018

De vakantieperiode komt er weer aan!

Gaat uw huisdier mee op vakantie? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hieronder geven wij u een korte checklist:
 • Het Europese Dierenpaspoort – met geldige rabiës vaccinatie!
 • Anti-teken en anti-vlooienmiddelen
 • Geregistreerde chip en recente foto
 • Gezondheidsverklaring (Niet voor ieder land verplicht)
 • Medicijnen
 • Producten tegen stress en/of reisziekte
 • Riem, halsband en/of borsttuig
 • Voeding en water
 • Poepzakjes
 • Bench/reismandje
 • Verzorgingsproducten
 • Mand, dekentje, speeltjes

Meer informatie over reizen met uw dier? Lees op onderstaande pagina’s verder:


Paraveterinair Joy Zonneveld

25 June 2018

Hi iedereen! Ik ben Joy Zonneveld en ik kom uit Heemskerk.
Van kleins af aan ben ik altijd al gek van dieren, daarom ben ik gestart met de opleiding Paraveterinair.
Tijdens mijn stage bij Dierenkliniek Vondelpark heb ik het onwijs naar mijn zin gehad en ik heb ook nog eens het geluk dat ik na mijn stage hier mocht komen werken! Ik ben in juni 2018 afgestudeerd als Paraveterinair op het Clusius college in Alkmaar.

Het werk als beginnend Paraveterinair is ontzettend leuk, dit komt vooral omdat er onwijs veel afwisseling mogelijk is hier in deze kliniek. Hopelijk ontmoet ik jullie snel!

Groetjes,

Joy


Kom 3 juni naar de Sunday Market

14 May 2018

De poezenboot bestaat alweer 50 jaar… dat is een feestje waard!

Op 3 juni, de jubileumdag, is de Poezenboot te vinden op de Sunday Market waar zij van alles organiseren. Ook wij zullen hier aanwezig zijn!

Er worden diverse lezingen gehouden door o.a. gedragsdeskundige en onze dierenartsen. Gedurende de dag kunt u al uw vragen stellen. Ook is er een kraam met allerlei leuke artikelen, ditjes en datjes. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Komt u ook gezellig langs?


Aangepaste openingstijden!

27 March 2018

De komende tijd komen er weer veel feestdagen aan, op onderstaande dagen zal de kliniek gesloten zijn:

Tweede paasdag – 1 april
Koningsdag – 27 april
Hemelvaartsdag – 10 mei

Op Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag zijn wij wel geopend.

Alvast een fijn paasweekend iedereen!

 

ps: Houdt u ook rekening met de gewijzigde openingstijden vanaf 1 april?

Wij zijn dan op zaterdag geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur en werken op afspraak in plaats van een open inloopspreekuur!


Gebitsmaand! Lees hier onze acties!

1 February 2018

Het is weer gebitsmaand!

Wist u dat wel 4 van de 5 honden die ouder dan drie jaar zijn in meer of mindere mate last hebben van gebitsproblemen? Bij katten zijn dat er gemiddeld 2 van de 3. Gebitsproblemen zijn pijnlijk en kunnen ook tot problemen aan andere orgaansystemen leiden. Reden genoeg dus om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren!

In de hele maand februari bieden wij daarom gratis gebitscontroles aan. Daarnaast maakt u kans op een gratis gebitsbehandeling! Stuur voor 15 maart een foto van uw huisdier in het thema van de gebitsmaand naar info@dierenkliniekvondelpark.nl. Dit kan bijvoorbeeld zijn terwijl ze gapen, lachen, spelen of eten. Degene met de leukste foto wint een complete gebitsbehandeling! Heeft uw eigen dier geen behandeling nodig, dan mag u ook iemand anders er blij mee maken.

Hierbij een voorbeeldje van onze Kikker. Als hij met zijn sterke gebit eenmaal iets vast heeft krijg je het ook niet meer terug!

 


Paraveterinair Kelly de Klerk

22 January 2018

Hoi! Mijn naam is Kelly de Klerk en samen met mijn hondje Jade woon ik in Zandvoort. Van jongs af aan wist ik al dat ik graag iets met dieren wilde doen en in 2010 ben ik dan ook afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente aan het Groenhorst College in Barneveld.

Na een jaar gewerkt te hebben in de reguliere praktijk heb ik de overstap gemaakt naar de Spoedkliniek in Amsterdam, waar ik nu al ruim 5,5 jaar werkzaam ben en ontzettend veel heb geleerd. De afwisseling in het werk, het voldane gevoel bij gezonde huisdieren en tevreden baasjes zorgen er nog meer voor dat ik elke dag weer met een lach naar het werk ga. Sinds eind 2015 maak ik langzaam weer de overstap naar de reguliere praktijk en vanaf november 2016 kunt u mij tegenkomen bij Dierenkliniek Vondelpark, waar ik een nieuwe uitdaging ben aangegaan in een fijne praktijk met een leuk team.

Ik hoop u en uw huisdier dan ook naar alle tevredenheid te helpen!