Gebitsbehandeling door onze tandheelkundig dierenartsen

U kunt bij Dierenkliniek Vondelpark terecht met uw dier voor een gebitscontrole of een gebitsbehandeling. U wordt geholpen door dierenartsen Cindy Reijne, Nirita Brand of Elsje Peletier en onze tandheelkundige paraveterinairen Kelly de Klerk en Kelly Buis. Door dit superteam worden dentale röntgenfoto’s, gebitssaneringen, chirurgische extracties, restauraties en wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd. Dit alles gebeurt uiteraard volgens de nieuwste inzichten en technieken.

Hoe voeren wij een gebitsbehandeling uit?

Tijdens de behandeling werken wij zo veilig mogelijk. Dit betekent dat we iedere narcose aanpassen op de leeftijd, conditie en eventuele medische geschiedenis en/of aandoeningen van uw dier. Wij bieden een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan en kunnen onze narcose en ons infuusbeleid aanpassen aan de uitslagen hiervan.

Uw dier wordt tijden de behandeling nauwlettend in de gaten gehouden. Zo maken wij gebruik van beademingsapparatuur, gasnarcose en bewakingsapparatuur waarmee we standaard het hartritme, het zuurstofgehalte van het bloed en het CO2 gehalte meten.

Lees meer over het gehele proces tijdens een gebitsbehandeling.

Dentale röntgenfoto’s

Dentale röntgenfoto’s vinden wij onmisbaar in het uitvoeren van goede tandheelkunde. Een groot aantal aandoeningen zijn niet zichtbaar in de bek van een dier maar wel op een röntgenfoto. Met name bij katten zijn veel verborgen leasies te zien. Om deze reden maken wij standaard bij katten een dentale röntgenfoto van alle elementen.

Waarom wij dentale röntgenfoto’s zo belangrijk vinden

Nazorg gebitsbehandeling bij hond of kat

Ook na de gebitsbehandeling helpen wij u om het gebit van uw dier gezond te houden. Vraag onze tandheelkundig paraveterinairen voor advies over preventieve mondzorg. Zij kunnen u leren tandpoetsen bij uw dier, u tips geven over de juiste verzorging en regelmatig gebitscontroles uitvoeren om vroegtijdig aandoeningen in de mond te herkennen.

Kosten gebitsbehandeling

Lees alles over de kosten van een gebitsbehandeling.