Ontvlooien hond

Honden en vlooien: dat zijn geen goede vrienden. Althans, de vriendschap is eenzijdig, want vlooien zijn dol op hondenvachten en puppydons. Uw hond daarentegen, krijgt er alleen maar last van. Een vlo zorgt voor jeuk en leidt in ernstige gevallen zelfs tot bloedarmoede. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, kunnen vlooien ziekteverwekkers bij zich dragenen  en kunnen ze ook bij mensen jeuk en huidlaesies veroorzaken.. Daarom raden wij aan om honden preventief te ontvlooien met anti-vlooienmiddel.

Hoe krijgt uw hond vlooien

Honden worden eigenlijk nooit besmet door contact met andere dieren. Een vlo zal niet van het ene dier op het andere dier springen. Ze worden besmet met vlooien doordat hij of zij op een plek komt waar een verpopte larve klaar staat om uit te komen en om een dier te bespringen. Dit kan buiten gebeuren maar ook in huis. Als uw dier last heeft van vlooien is het dus ook belangrijk om de omgeving goed te behandelen, omdat hier vaak het grootste probleem zit.

Vlooienmiddel voor honden

Stel, u gaat uw hond behandelen met een effectief vlooienmiddel. Welke opties zijn er dan? Wij helpen u alvast op weg met een overzicht van anti-vlooienmiddelen.

  • Vlooienband
  • Vlooienspray
  • Vlooiendruppels
  • Vlooientablet
  • Vlooienpipet (vlooientablet)
  • Vlooienshampoo

Zoals u ziet zijn er meerdere manieren om vlooien te voorkomen en te bestrijden. Maar wat is nu het beste middel? De meeste mensen kiezen voor een vlooienpil of een vlooienpipet (ook wel spot-on product genoemd).

Hondenvlooien in huis bestrijden

Vlooien beperken zich niet tot de vacht van uw hond, ze springen zo op uw bank of in uw tapijt. Daar leggen eitjes ze waarmee ze zich rap vermenigvuldigen. Daarom is het belangrijk om niet alleen uw hond, maar ook de hondenmand én de rest van het huis te reinigen. De meest effectieve anti-vlooienbehandeling is stofzuigen. Heeft u tapijten of kussens? Schud deze eerst buiten uit. En vergeet niet om de stofzuiger na gebruik goed schoon te maken. U kunt eventueel ook gebruiken maken van een omgevingsspray tegen vlooien (bijvoorbeeld Indoor-X)

Vlooienbestrijding combineren met ontwormen

Ontwormen is minstens zo belangrijk als ontvlooien. Het zit namelijk zo: wormen verschuilen zich in de eitjes van de vlo. Als het vlooieneitje uitkomt, kan de worm uw hond infecteren met een bacterie of virus. Door de vlooienbehandeling en wormbehandeling te combineren, beperkt u dat risico.

Heeft uw hond nog steeds last van vlooien? Wij staan voor u klaar

Wordt uw hond of puppy aldoor lastiggevallen door vlooien, ondanks de vlooienbestrijding? Waarschijnlijk is uw omgeving ernstig besmet of past u de vlooienmiddelen niet goed toe. Geen zorgen: wij helpen u graag om dit probleem op te lossen. Neem gerust contact met ons op!