Vanaf welke leeftijd kan een kat gecastreerd worden?

Uw kater kan al vanaf een leeftijd van 5 maanden gecastreerd worden. Bij de castratie van een kater verwijderen we onder algehele narcose de testikels. Het castreren van een kater heeft veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een castratie van uw kat?

  • Ongecastreerde katers hebben de neiging om te gaan sproeien. Hierbij markeren ze plekjes zowel buiten als in huis met hun urine.
  • Urine van ongecastreerde katers ruikt sterker
  • Ongecastreerde katers vechten aanzienlijk meer, met alle gevolgen van dien.

Zitten er nadelen aan castratie?

Een nadeel van de castratie is dat het metabolisme van de kat verandert waardoor hun gewicht sneller kan toenemen. Dit is te voorkomen door het dieet van de kat aan te passen.

Hoe gaat een castratie in zijn werk?

Dierenkliniek Vondelpark heeft een zeer uitgebreide operatieruimte voorzien van moderne apparatuur. Daarnaast hebben onze dierenartsen veel ervaring op chirurgisch vlak. Wilt u weten hoe een operatie in zijn werk gaat, en wat de voorzorg en nazorg inhoudt? Kijk dan op onze chirurgiepagina.

Kosten castratie kat

Als u meer wilt weten over de kosten van een castratie, kunt u een kijkje nemen bij onze tarieven. U kunt ook telefonisch of per mail een prijsindicatie bij ons opvragen.

Mocht u nadenken over castratie, loop dan gerust langs voor advies of neem contact met ons op. Ook bij vragen over gedrag kunnen onze paraveterinairen u zeker verder helpen.
Meer weten over de operaties bij Dierenkliniek Vondelpark?