Het chippen van uw kat

Ieder jaar weer raken veel katten zoek nadat ze ontsnapt zijn. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn.

Met een chip voorziet u uw kat van een persoonlijk identificatienummer, welke vervolgens geregistreerd wordt bij de daarvoor aangewezen databank. Als een kat wordt gevonden wordt als eerste altijd de chip uitgelezen. De chip is gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar, waardoor de kat snel weer thuis kan worden gebracht.

Hoe wordt een kat gechipt?

Bij het chippen van uw kat plaatsen wij met behulp van een injectienaald de chip, welke ongeveer zo groot is als een rijstkorrel, onder de huid. Vervolgens zorgen wij dat de chip voor u wordt geregistreerd bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Bij de registratie wordt de chip gekoppeld aan uw gegevens. U krijgt een persoonlijk bericht van de databank als de registratie voltooid is. Mochten uw gegevens veranderen, zorg dan dat dit wordt aangepast bij de databank.

Voor het plaatsen van een chip kunt u een afspraak maken tijdens het spreekuur. U kunt er ook voor kiezen om het tegelijk met de sterilisatie of castratie te laten doen.