Het gebit van de kat

“Mijn kat eet nog, dus hij zal wel geen pijn hebben in zijn bek”. Wij horen eigenaren dit dagelijks zeggen in de spreekkamer als wij het gebit van hun kat nakijken. Echter, niks is minder waar. Katten zijn meesters in het verborgen houden van pijn in hun bek. Zelfs met de meest rotte kiezen zien wij katten nog eten. Maar dat betekent niet dat ze geen pijn hebben!

80% van de honden en katten heeft gebitsproblemen. Deze problemen variëren van ontstoken tandvlees (ook wel gingivitis genoemd), teruggetrokken tandvlees, blootliggende wortels en losse/rotte elementen (ook wel parodontitis genoemd) tot aan elementen met (katten) gaatjes, afgesleten of afgebroken elementen en problemen in de bek door een verkeerde stand van elementen.

Behalve dat een dier pijn in zijn bek heeft door deze gebitsproblemen, loopt hij of zij ook continu met een ontsteking in zijn lichaam rond met alle gevolgen van dien. Ook kunnen gebitsproblemen behoorlijk stinken. Niet echt lekker als we weer eens een goedbedoelde lik of knuffel krijgen!

Reden genoeg dus om ieder dier met een gebitsprobleem te behandelen. Wij willen u graag helpen om het gebit van uw kat gezond te maken en te houden. Maak een afspraak en kom langs zodat we samen kunnen kijken hoe de staat van het gebit is en of er een behandeling nodig is.

Lees hier alles over hoe een gebitsbehandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn van een gebitsbehandeling en waarom wij altijd dentale röntgenfoto’s maken!