Maand van de oudere kat

Oudere katten verdienen extra aandacht. Vanaf 7 jaar hebben katten namelijk al een grote kans op ouderdomsklachten. Aangezien katten meesters zijn in het verbergen van aandoeningen voor hun baasje, worden deze hierdoor vaak pas in een (te) laat stadium ontdekt. En is het bijvoorbeeld wel terecht dat er gezegd wordt ‘Mijn kat is al 12 jaar, daarom speelt hij niet meer’? Wij denken van niet! Daarom is het bij Dierenkliniek Vondelpark in oktober de Maand van de oudere kat!

oudere-kat

De seniorencheck

Wist u dat:

  • 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar last heeft van artrose?
  • 1 op de 3 katten ouder dan 7 jaar chronische nierziekte heeft?
  • Katten ouder dan 7 jaar al meer kans hebben op een hoge bloeddruk?

Preventieve zorg en regelmatige controles bij de dierenarts zijn daarom belangrijk. Omdat problemen voorkomen of behandelen als deze nog niet zo ernstig zijn, minder belastend is voor de kat, makkelijker voor u en ook goedkoper, bieden wij bij Dierenkliniek Vondelpark de Seniorencheck aan. Uw kat wordt tijdens dit consult uitgebreid onderzocht met o.a. een bloedonderzoek, urineonderzoek en een bloeddrukmeting. Aangezien wij preventieve zorg willen stimuleren bieden wij dit onderzoek met een hoge korting aan. Lees hier meer over de Seniorencheck.

Winactie

Deze maand geven wij 5 gratis seniorenchecks weg ter waarde van €200,-! Wilt u kans maken op een seniorencheck? Plaats dan een leuke foto van uw seniorenkat op onze facebookpagina en vertel hierbij wat uw kat zo bijzonder maakt.

Tips: hoe zorg ik voor mijn oudere kat

Naast regelmatige gezondheidscontroles bij de dierenarts, zijn er ook een aantal zaken die u zelf kunt doen om uw kat een heerlijke oude dag te geven. Zo kan een oudere kat wel wat hulp gebruiken bij zijn of haar vachtverzorging, is een kattenbak met lage opstap wat prettiger en houden ze meer van warme plekjes dan een jongere kat. Lees er hier meer over.

Heeft u vragen over uw seniorenkat? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!